Årets nyheter för Djurens Helg 2019

I år har vi utvecklat Djurens Helg med en mängd spännande nyheter och tema områden som kommer att  presenteras löpande fram till eventet. Följ oss i socialamedier för senaste nytt!

Följ oss på våra sociala kanaler

Image

Solvalla Käpphäst Cup med Stockholmsstallet som medarrangör under Djurens Helg 2019!

Solvalla Käpphäst Cup med Stockholmsstallet som medarrangör under Djurens Helg 2019!

Käpphästar är minst sagt populärt och det är riktigt kul att berätta att vi anordnar Solvalla Käpphäst Cup under Djurens Helg. Det är en käpphästhoppning där alla kan vara med. Har du inte en egen käpphäst finns det att låna. Solvalla arrangerar tävlingen med Stockholmstallet som medarrangör. Stockholmstallet är ett hobbyprojekt som handsyr egna käpphästar. Om du tycker om någon av Stockholmstallets hästar får du gärna köpa en och ta med dig hem.

Praktisk info för dig som vill tävla:
Plats: Käpphästpaddocken (se karta på www.djurenshelg.se inom kort)
Anmälan: Tältet på plats vid käpphästpaddocken mellan kl. 10.00-12.30

Genomgång av banan kl. 12.45
Prisutdelning sker mellan kl. 14.00-15.00 beroende på antalet startande.  

Innan tävlingarna kl.10.00-12.00 och efter tävlingen har vi prova-på käpphästhoppning. 

Förutom tävlingen finns det massor av andra aktiviteter och underhållning. 
Observera att det tillkommer entré till eventet. Läs mer helgen på www.djurenshelg.se

Dela gärna nyheten till din käpphästälskande kompis!

Varmt välkomna!

Image

Anders Bagge och Fredrik Steen möts i duell i kaninhoppning

Se Anders Bagge och Fredrik Steen som kommer att mötas i en duell i kaninhoppning på scen detta i samarbete med Stockholms Kaninhoppare, lördag kl.12.00 och söndag kl.12.30. Under helgen kan ni besöka dem i Agrias monter.

Image

Food trucks

Nu får du möjlighet att hitta din favorit food truck som finns samlade på food courten.

Image

Hamsterutställning

I år arrangerar Svenska Hamstersällskapet utställning båda dagarna, på lördagen SM-2019 och söndagen Nordic Hamstershow 2019. Vill du delta eller få mer information? se https://www.dvarghamster.se/

Image

Just Dance 2020

Hela Solvalla förvandlas till en stor dansscen där vi alla kan dansa med och se rörelserna till musiken på vår storbildsskärm, Just Dance 2020. Vid ett tillfälle varje dag så dansar vi alla loss! Se tider längre fram. Vill du prova fler gånger så besöker du Ubisofts monter.

Image

Aktivering, Balans & Bygg upp!

Ge hunden gott självförtroende, bra balans och att stärka de viktiga små musklerna kring lederna. Du får hjälp att komma igång med övningar, timing och belöningsplaceringar, ta med dig gott godis till övningarna. Fotograf. Erkki Alvenmod

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright

Image

Storslagen show med hundar och musik!

På scen kommer ni att se ekipage från TV4s Talang och Sveriges landslag i Freestyle. Show och trix allt utfört till underhållande musik!

Image

Alpackor

Träffa Alpackorna Mårten, Ragge och Leif alla med egna viljor och personligheter blyg, sprallig och social.

Image

Bamse & Lova

Se föreställningen Bamse och Lova som sjunger och dansar på scen under lördagen.

Image

Theoz

Med appen Musical.ly (numera TikTok) hittade Theoz sin digitala dansscen. Över 2,5 miljoner fans följer honom och videon till ”Het” blev årets mest sedda musikvideo i Sverige 2018. Han har nu över 9,7 miljoner visningar och tar språnget över till de fysiska scenerna se honom live under lördagen.
Image

Hästuppvisning

Svenska Hästavelsförbundet finns på plats med medlemsföreningar som representerar ett trettiotal olika raser, där får du möjlighet att se deras olika användningsområden. Det kommer att bli ett program med  mycket varierat utbud och dessutom har du chans att klappa och ställa frågor om just din favorithäst. Fotograf Therese Hübner.
Image

Reptiler

Reptiler kommer att finns på plats i vår utställning som Herpers Choise arrangerar. Här får ni chansen att titta närmare på ormar, spindlar och många fler spännande djur, även möjlighet att ställa frågor och få råd och tips kring skötsel.
Image

Sagostund

Kom med på en sagostund i restaurang Ströget och hör på när författaren Anna Damberg läser ”Barbro hittar hem”. Ett känslofyllt bilderboksdrama som passar barn från ca 3 – 8 år.

” Papegojan Barbro trivs med livet som husdjur. Ibland saknar hon djungeln. Då är Nilla bra på att trösta. Men vad händer när lillebror och den svarta skällande hårtussen flyttar in? Finns det plats och tid för alla?”

Image

Prova på upp & hoppa sund med hund

Friskvårdsprojekt som skapar förutsättningar till bättre hälsa för både människa och hund. Det är ett slags ”Friskis och Svettis” för hunden och föraren tillsammans där vi visar olika övningar och besökarna får möjlighet att prova på. 

Arrangörer: Svenska Brukshundklubben

Image

Sjung med Pettson och Findus

En verklig familjeföreställning där hela familjen får vara med och sjunga och skratta åt alla tokerier med Sven Hedman och Fanny Wistrand, baserat på Sven Nordqvist böcker. Föreställningen pågår 40-45 min och visas vid två tillfällen under söndagen.

Image

Barnens foodcourt på restaurang Ströget

Pannkaksfest!

Under Djurens Helg dukar vi upp till pannkaksfest för både stora och små! Här finns en stor buffé med alla former av tillbehör och topping du kan tänka dig. Är din favorit texmexbuffé eller kanske korv och hamburgare? På barnens foodcourt hittar du något för alla smaker.