2019 års prova på under Djurens Helg!

Till Djurens Helg är hunden välkommen att följa med! Här kan ni prova på en mängd olika aktiviteter tillsammans med instruktörer och eventuell utrustning som kan behövas lånar ni på plats.

Följ oss på våra sociala kanaler

 Plattformsträning

Plattformsträning

Här får hunden lära sig att kliva upp på en plattform från olika vinklar. Detta smarta ”verktyg” kan användas till inlärning av nyttiga saker. Hundarna tycker att det är superroligt! Plattform finns att låna, även till försäljning/ta med hem!

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright
Klickerträning

Klickerträning

Kom och prova på klickerträning – mjuk belöningsbaserad träning. Lär dig lite om frivillig bjudning, flyt & sätta på kommando. Fantastisk inlärningsväg som bygger fin relation hund/ägare.

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright
Vardagslydnad

Vardagslydnad

Ge din hund en utmaning! Våra instruktörer guider er genom vår vardagslydnadsbana och ger er tips i träningen. Alla som tar sig igenom banan får med sig en rosett och träningstips hem.

Arrangör: Svenska Brukshundklubben
Nose Work

Nose Work

Kom och prova på den här roliga aktiviteten som tagit Sverige med storm! Hunden får jobba med sin fantastiska nos! Roligt och något som hunden blir trött och nöjd av!

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright
Agility

Agility

Agility är en snabb och glad sport som bygger på gott samarbete mellan hund och förare. Ta möjligheten att få hjälp och guidning av våra instruktörer.

Arrangör: Svenska brukshundsklubben, Foto: Ida Pettersson
Rallylydnad

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare tillsammans genomför ett antal olika moment som står beskrivna på skyltar man passerar på plan, ingen tävling blir den andra lik då domaren gör en ny bana inför varje tävling. 

Arrangör: Svenska Brukshundklubben
Weightpull

Weightpull

Alla raser och blandraser får vara med och både träna och tävla. WP går ut på att hunden ska dra en vagn lastad med vikter 4,8 meter. Det är ett styrkeprov både vad gäller muskulär och mental styrka. Varmt välkommen med din hund. Låneselar finns på plats.

Arrangör: Hundläroverket
Upp & hoppa sund med hund

Upp & hoppa sund med hund

Friskvårdsprojekt som skapar förutsättningar till bättre hälsa för både människa och hund. Det är ett slags ”Friskis och Svettis” för hunden och föraren tillsammans där vi visar olika övningar och besökarna får möjlighet att prova på. 

Arrangörer: Svenska Brukshundklubben
Aktivering, Balans & Bygg upp

Aktivering, Balans & Bygg upp

Ge hunden gott självförtroende, bra balans och att stärka de viktiga små musklerna kring lederna. Du får hjälp att komma igång med övningar, timing och belöningsplaceringar, ta med dig gott godis till övningarna. Fotograf. Erkki Alvenmod

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright